Telefon: 0748 158 038
»
Info utile » Design interior: cum cream impresia de spatiu in apartamente mici

Design interior: cum cream impresia de spatiu in apartamente mici

Atunci cand locuiesti la apartament, niciodata nu simti ca dispui de suficient spatiu. Pentru a impiedica numarul de metri patrati sa te deranjeze, iti prezentam o serie de sfaturi care sa te ajute sa maximizezi eficienta spatiului de care dispui si in acelasi timp, sa te joci cu decorul in asa maniera incat acesta sa para mai mare. Trucurile se pot aplica in orice incapere a casei, generand rezultate optime.

Mobilierul
Pentru inceput, este necesar sa constientizezi ca trebuie sa renunti la numarul mare de piese de mobilier. Opteaza pentru maxim doua-trei piese mari, ce vor ocupa mai putin spatiu decat cinci-sase piese mici. Daca ai posibilitatea, alege un mobilier multifunctional, canapea extensibila cu spatiu de depozitare, masa extensibila, diverse piese pliabile etc. De asemenea, evita mobilierul deschis, intrucat nu il vei putea utiliza pentru depozitare la adevarata sa capacitate.

Extrem de utila poate fi o biblioteca ce acopera in intregime peretele. Nu doar ca vei folosi optim tot spatiul, incaperea va parea mai mare in acelasi timp. Sfatul designerilor este ca mobila sa se aseze langa perete, in asa maniera incat centrul camerei sa ramana liber. Colturile incaperilor pot fi exploatate optim cu un coltar, ce va atrage atentia asupra diagonalei camerei, creandu-se din nou impresia de spatiu.

Culorile si oglinzile 
Culorile inchise au capacitatea de a micsora vizual un spatiu, in vreme ce o culoare deschisa va avea exact efectul opus. In acest sens, puteti opta pentru orice culoare deschisa,  combinatii de nuante a aceleiasi culori sau pentru un contrast intre o culoare deschisa si inchisa, cu conditia ca cea dintai sa predomine. In situatia in care tavanul nu este foarte inalt, puteti sa il vopsiti cu o nuanta mai deschisa decat cea a peretilor.

Extrem de bine se potrivesc in spatiile mici draperii in culori simple, fara volanase sau alte decoratiuni. Covoarele, lenjeria si restul elementelor de decor trebuie sa se supuna aceleiasi reguli.  Oglinzile sunt extrem de utile in crearea iluziei de spatiu. Ele trebuie asezate in asa maniera incat sa reflecte lumina, fie ea naturala sau artificiala.

Consideram ca numarul de metri patrati nu ar trebui sa reprezinte o problema in situatia in care este folosit cat mai eficient. In situatia in care cunoasteti si alte trucuri utile in acest sens, nu ezitati sa impartasiti cu noi din experienta dumneavoastra, pe pagina noastra de facebook.


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!
Adauga Comentariu

Nume*  
Email
(nu va fi facut public)
   
Comentariu*  NEWSLETTER